Sengerammen er for mange mennesker selve utgangspunktet for sengen. Ofte ser man sengerammen være prydet i massivt tre, idet det sikrer solid holdbarhet og et flott utseende. Ikke minst så er denne  type sengerammen laget av sunne og naturlige materialer. Ta deg uansett god tid til å kikke i butikken før du velger deg en endelig variant. Her er det mange flotte modeller å velge imellom så man skal ikke låse seg fast til en selvstendig type.

Madrassen

Som regel kan man bestemme helt selv hvilken madrass man ønsker å installere i sin sengeramme. Man skal tenke nøye igjennom hvilken type madrass som passer best til ens egne preferanser. Det finnes modeller som inneholder alt fra fjær-, ramme- og skummadrasser. To gode typer er lateks- eller venus- madrassene. De er produsert med et ekstra komfortlag. Det gjør at man som regel ikke trenger en ekstra overmadrass. Slike madrasser er av god kvalitet og man trenger ikke skifte dem ut så ofte.

Vedlikeholdelse

Sengerammer i massivt tre er som sagt en stor trend på markedet. Midlertidig er det ikke kun madrassen og sengerammens tilbehør som har et viktig ord i saken. Vedlikeholdelsen er også et kriterium som kunder blir nødt til å ta til etterretning. Tre er et levende naturmateriale som krever god stell. Et godt tips er å daglig tørke over sengerammen med en tørr eller fuktig klut. Dette vil gjøre at treverket bevarer sin glød. Dersom sengerammen er lakkert, så tåler de som regel såpe eller milde rengjøringsmidler. Dette kan være lurt å påføre et par ganger i måneden slik at langvarig skitt ikke setter seg fast i naturmaterialet.

Sengerammen er noe som øker mer og mer i etterspørsel. Ofte kan dette være et godt økonomisk kjøp dersom man ønsker å bevare holdbarheten på madrassen sin. Den fungerer på mange måter som en beskyttelse, idet madrassen unngår å bli eksponert for unødvendig slitasje.