Justerbare senger har vist seg å være en av de mest komfortable sengene på markedet. Siden man bruker omtrent 8 timer i sengen hver natt, er det viktig for helsen at man har en komfortabel seng. Vi har derfor laget en enkel guide om justerbare senger. Forhåpentligvis vil denne informasjonen være nyttig for deg neste gang du skal kjøpe en ny seng.

Helsefordeler med en justerbar seng

 

Det har vist seg at det er mange helsefordeler med en justerbar seng. Hvis du har problemer med ryggen kan en justerbar seng være til stor nytte. Sengen kan justeres slik at du tar vekk unødvendig trykk på smerteområdet. Med sengen kan du f.eks. løfte hodet og føttene, som igjen vil ta vekk unødvendig trykk på korsryggen. På denne måten kan du ligge i sengen på en måte som er mer naturlig og behagelig for ryggraden. Justerbare senger guide.

En justerbar seng kan også være til stor hjelp hvis du sliter med søvnapné eller snorking. Med en justerbar seng kan man løfte overkroppen som vil hjelpe med luftstrømningen. På denne måten vil luften strømme enklere som igjen kan lindre søvnapné eller snorking.

Hvis du ligger på en flat madrass etter et måltid kan dette forstyrre fordøyelsen. Dette kan føre til refluks og andre symptomer. Hvis man justerer overkroppen kan dette være til god hjelp for fordøyelsen, og hjelpe mot refluks.

Andre bruksområder

 

En justerbar seng har også flere bruksområder. Med en justerbar seng kan du blant annet løfte overkroppen slik at du enklere kan lese i sengen om dette er ønskelig. Du kan også justere sengen i sittende posisjon som passer godt hvis du ser på TV. En annen stor fordel med sengen er god komfort. Sengen gir deg muligheten til å justere etter ditt behov slik at du kan finne posisjonen som er mest komfortabel til deg. Se mer på sov-bedre.no.