Det å være en entreprenør og grúnder krever mange ulike egenskaper, i tillegg til både pågangsmot og mot. Det er langt flere arbeidsoppgaver og ferdigheter som kreves som man normalt ikke trenger som en vanlig arbeidstaker.

Ikke nok med det, men må være iderik og kreativ i tillegg. Hele bedriftens fremtid hviler i hendene på entreprenøren.

For å være best mulig rustet til å klare oppgavene og for å kunne være iderik nok er det tre private ting du må påse er på plass.

1. Frisk luft og mosjon

Frisk luft og mosjon er langt viktigere enn man først skulle tro, og er kanskje det det syndes mest imot som entreprenør med lange dager og mye kaffe. Gjør ikke det. En sunn og frisk kropp er nøkkelen til at du i det hele tatt klarer lange dager, i lengden. I tillegg er frisk luft viktig for å samle tanker og få nye ideer. Det er mer enn mange som har bekreftet at de har fått sine flere millioners ideer på en rask joggetur i skogen.

2. Rekreasjon

For å kunne yte optimalt over tid er det viktig at man tar pauser. Man får sjelden oversikt over problemet med nesen tett oppi papirbunken eller midt i utførelsen av et oppdrag. I tillegg er rekreasjon viktig for humøret. Når alle dager i uken blir helt lik og man ikke engang kan se frem til en hyggelig ferie, blir man fort trøtt og lei.

3. God søvn

Nok søvn er ikke oppskrytt selv om mangt en entreprenør har skrytt på seg lange arbeidsdager og lite søvn som et kvalitetsstempel på at man står på.

Ved lite søvn blir man lite kreativ og fungerer mer på instinkter og innarbeidede vaner enn når man er uthvilt. I gitte situasjoner kan lite søvn også være helsefarlig.

Det kan være en god investering å anskaffe seg en meget god seng å sove i. Les mer om kontinentalsenger her.